_7r43673

Biografi


Jeg elsker å kommunisere med andre! Enten direkte èn til èn eller til større grupper, eller ved å skrive, som her på disse nettsidene. Når jeg ser tilbake på livet mitt, så har mesteparten av det jeg har jobbet med også handlet om dette: kommunikasjon og formidling.

Det er noe med menneskemøter! Det kan skje så utrolig mye flott når man deler hva man tenker på, hvilke syn man har på ulike saker. Jeg tror vi alle blir klokere om vi lytter litt mer til hverandre. 

Formidling og kommunikasjon er med andre ord en hjertebrann for meg. Noe av det jeg håper skal formidles, både med alle mine ord og med selve livet mitt , er hvem Gud er, slik han viste seg i Jesus Kristus. Jeg vet at jeg alene langt i fra kan gi et komplett bilde av hvem Jesus er! Men jeg håper at min del av fortellingen kan oppleves troverdig, ekte og smittende. Jeg håper å formidle at livet med Jesus hører hverdagen til, enten man er hjemme, på skolen/barnehagen eller på jobb, og jeg håper at de jeg møter også vil velge å leve dette Jesus-livet, både nå, og resten av livet! 

Jeg heter Linda Andernach Johannesen og bor i Skien med Øystein fra Tromsø. Og hvis du lurer på hvor mellomnavnet - og også navnet på denne siden - kommer fra, så er det Tyskland, nærmere bestemt det vakre Rhinen- og Moselområdet. Der er det sågar en liten by som heter Andernach. Jeg syns det er er flott navn. Jeg er stolt av det, og liker å kalle hjemmesidene mine for det. Selv om jeg er dårlig til å snakke tysk! :) 

Min mann og jeg har tre barn og en svigersønn. Nå har alle barna flyttet ut, og vi er blitt såkalte Empty Nesters. Stadig nye faser! Jeg har vært mamma siden 1996, og har begått både den ene og andre feilen, i oppdragelsen generelt, og i det å leve ut troen i hverdagen spesielt. Men det jeg forstår mer og mer, er at det aller viktigste jeg kan gjøre, er å elske barna mine uansett, hele tiden, hva enn. Det er først når vi har en god relasjon, at vi kan ha noe særlig innflytelse - det gjelder både for oppdragelsen og trosformidlingen. Dypest sett er barna mine Guds barn, og han elsker dem mer enn jeg kan fatte. Det hjelper meg å senke skuldrene og puste med magen! 

Til daglig jobber jeg i Misjonskirken UNG som "Levende tro"-konsulent. Kort fortalt betyr det at jeg har ansvar for å støtte lokale menigheter i Misjonskirken Norge i arbeidet med barna og de unge. Heldigvis er det utrolig mange dyktige folk i misjonskirkene rundt omkring, så jeg lærer minst like mye av dem som de lærer av meg. Men det som er særlig min agenda, er å jobbe målretta og klokt for å utruste oss alle til å formidle hvem Jesus er, slik at de som hører kan bli kjent med Jesus og glad i ham, slik at de vil følge ham, nå, og livet ut. I Misjonskirken UNG kaller vi det arbeidet for Levende tro.

Jeg har jobbet i UNG siden 2017. Før det var jeg barne- og familiepastor i Skien Misjonskirke i 13 år. Min vei inn til pastorjobb ha vært litt alternativ: den gikk via økonomi og administrasjons-, pedagogikk- og sosialpedagogikk-studier, til et yrkesliv som journalist i 10-12 år. Det ser ut som et evig rot, men det har vist seg å være helt perfekt når du skal jobbe med menighetsliv og mennesker; man ser ofte den røde tråden i retroperspektiv!

Oppsummert handler det om relasjoner og kommunikasjon med mennesker - rett og slett det jeg kjenner som en hjertebrann. 

 

Book besøk her